Školní jídelna připravuje stravu pro žáky a zaměstnance školy, žáky a zaměstnance ZŠ a MŠ Křenovice a v rámci doplňkové činnosti i pro cizí strávníky.

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10, je uveden zde:

Seznam alergenů.pdf (PDF 859.12 kB)

 

Způsob označení alergenů - (A 1,3) - alergen č. 1 a 3

Jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou a má pouze funkci informační jako každý výrobce potravin a pokrmů. Není možné se při výrobě velkého počtu jídel věnovat strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě. Tuto skutečnost si musí každý strávník uhlídat sám.

 

 

Jídelní lístek

22.2. - 26.2.2021

Pondělí 22.2.


Snídaně:

 

Přesnídávka:

piškoty, ovoce, kakao (A 1,6,7)

Polévka:

cizrnová (A 1,7)

Hlavní jídlo:

těstoviny po lotrinsku, salát, šťáva (A 1,7)

Svačina:

chléb selský, pomazánka tvarohová s vejci, rajče, čaj (A 1,3,7)

Večeře:

 

II. Večeře:

 

 

 

Úterý 23.2.

 

Snídaně:

 

Přesnídávka:

houska, pomazánka sýrová, paprika, bílá káva (A 1,7)

Polévka:

rybí s houskou (A 1,4,7,9)

Hlavní jídlo:

sekaná pečeně, šťouchané brambory, mrkvový salát, šťáva (A 1,3,7)

Svačina:

kaiserka švédská, pomazánka špenátová, čaj (A 1,3,7)

Večeře:

 

II. Večeře:

 

 

 

Středa 24.2.

 

Snídaně:

 

Přesnídávka:

chléb kovář, pomazánka z olejovek, okurek, čaj (A 1,4,7)

Polévka:

zelná (A 1,7)

Hlavní jídlo:

žemlovka s jablky a tvarohem, ovoce, kakao (A 1,3,6,7)

Svačina:

veka, pomazánka z pečeného masa, zelenina, čaj (A 1,7)

Večeře:

 

II. Večeře:

 

 

 

Čtvrtek 25.2.

 

Snídaně:

 

Přesnídávka:

houska césar, pomazánka vajíčková, rajče, caro nápoj (A 1,3,7)

Polévka:

vývar s těstovinou (A 1,7,9)

Hlavní jídlo:

husitská směs, dušená rýže, šťáva (A 1,7)

Svačina:

chléb slunečnicový, máslo, jablko, čaj (A 1,7)

Večeře:

 

II. Večeře:

 

 

 

Pátek 26.2.

 

Snídaně:

 

Přesnídávka:

vánočka bez rozinek, granko (A 1,3,6,7)

Polévka:

cibulová se sýrem (A 1,7)

Hlavní jídlo:

staropražské kuře, brambor, zeleninová obloha, šťáva (A 1,7)

Svačina:

houska, máslo, porcovaný džem, čaj (A 1,7)

 

Změna jídelníčku je vyhrazena

 

Monika Vránová

vedoucí ŠJ

 

Jídelní lístek

1.3. - 5.3.2021

Pondělí 1.3.

 

Snídaně:

 

Přesnídávka:

rohlík, ovocný jogurt, čaj (A 1,7)

Polévka:

fazolová (A 1,7,9)

Hlavní jídlo:

kuřecí plátek na smetaně, bramborová kaše, zeleninová obloha, šťáva (A 1,7)

Svačina:

chléb kovář, pomazánkové máslo, ředkev, čaj (A 1,7)

Večeře:

 

II. Večeře:

 

 

 

Úterý 2.3.

 

Snídaně:

 

Přesnídávka:

chléb chio, máslo, kedluben, mléko (A 1,7)

Polévka:

vývar s těstovinou (A 1,3,7,9)

Hlavní jídlo:

bratislavská vepřová kotleta, vícezrnný knedlík, šťáva (A 1,3,7,9)

Svačina:

houska, pomazánka sardinková, rajče, čaj (A 1,4,7)

Večeře:

 

II. Večeře:

 

 

 

Středa 3.3.

 

Snídaně:

 

Přesnídávka:

koblih, ovoce, kakao (A 1,6,7)

Polévka:

ragů s rýží (A 1,7,9)

Hlavní jídlo:

hrachová kaše s cibulkou, chléb, párek, okurek, ovoce, šťáva (A 1,7)

Svačina:

kaiserka švédská, máslo, plátkový sýr, okurek, čaj (A 1,7)

Večeře:

 

II. Večeře:

 

 

 

Čtvrtek 4.3.

 

Snídaně:

 

Přesnídávka:

chléb obalovaný ve vajíčku, zeleninový talíř, čaj (A 1,3,7)

Polévka:

pórková s kapáním (A 1,3,7)

Hlavní jídlo:

vepřový plátek přírodní, jasmínová rýže, zeleninový salát, šťáva (A 1,7)

Svačina:

rohlík, pomazánka tvarohová s rajčaty, bílá káva (A 1,7)

Večeře:

 

II. Večeře:

 

 

 

Pátek 5.3.

 

Snídaně:

 

Přesnídávka:

veka, pomazánka celerová, čaj (A 1,7,9)

Polévka:

vločková (A 1,7,9)

Hlavní jídlo:

hovězí kostky na mrkvi, těstoviny, šťáva (A 1,7)

Svačina:

houska, pomazánka kapiová, mléko (A 1,7)