Školní jídelna připravuje stravu pro žáky a zaměstnance školy, žáky a zaměstnance ZŠ a MŠ Křenovice a v rámci doplňkové činnosti i pro cizí strávníky.

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10, je uveden zde:

Seznam alergenů.pdf (PDF 859.12 kB)

 

Způsob označení alergenů - (A 1,3) - alergen č. 1 a 3

Jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou a má pouze funkci informační jako každý výrobce potravin a pokrmů. Není možné se při výrobě velkého počtu jídel věnovat strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě. Tuto skutečnost si musí každý strávník uhlídat sám.

 

Pokyny pro výběr ze dvou jídel:

 

 

Jídelní lístek

26.2. - 1.3.2024               

Pondělí 26.2.

 

Snídaně:

vánočka, pistáciové mléko (A 1,3,7)

Přesnídávka:

cereální raženka, šunková pěna, zeleninový talíř, ovocný čaj (A 1,7)

Polévka:

cizrnová s pórkem (A 1,7)

Hlavní jídlo I:

filé se sýrem a smetanou, bramborová kaše, ovocný koktejl, šťáva, voda s citronem (A 1,4,7)

Hlavní jídlo II:

vepřová játra na cibulce, dušená rýže, okurek, šťáva (A 1,7)

Svačina:

chléb kmínový, pomazánkové máslo, kedluben, caro nápoj (A 1,7)

Večeře:

mexický guláš, dušená rýže, sýr, čaj (A 1,7)

II. Večeře:

cereální tyčinka, kefírové mléko (A 1,7)

 

 

Úterý 27.2.

 

Snídaně:

chléb slunečnicový, máslo, vařené vejce, rajče, ledový salát, čaj (A 1,3,7)

Přesnídávka:

kostka slunečnicová, pomazánka čočková, polníček, rajče, mléko (A 1,7)

Polévka:

hovězí vývar s nudlemi (A 1,7,9)

Hlavní jídlo I:

farářovo tajemství, vařený brambor, kompot, čaj (A 1,7)

Hlavní jídlo II:

hovězí maso s dvoubarevnou mrkví, vřetena, ovocný koncentrát (A 1,7)         

Svačina:

veka, pomazánka špenátová, zelenina, čaj ovocný (A 1,3,7)

Večeře:

čevabčiči s hořčicí a cibulí, vařený brambor, čaj (A 1,7)

II. Večeře:

ovocná přesnídávka, rohlík, čaj (A 1,7)

 

 

Středa 28.2.

 

Snídaně:

chléb toustový, pomazánka z pečeného králíka, okurek, bílá káva (A 1,7)

Přesnídávka:

cereální lupínky, bílý jogurt, ovoce, čaj (A 1,7)

Polévka:

plesnivka (A 1,3,7,9)

Hlavní jídlo I:

kuřecí prsa přírodní, jasmínová rýže, mrkvový salát s ananasem, voda s citronem, šťáva (A 1,7)

Hlavní jídlo II:

zeleninový salát, celozrnné pečivo (A 1,7,9)    

Svačina:

rohlík, sýr žervé, jablko, čaj (A 1,7)

Večeře:

chléb obalovaný ve vajíčku, hořčice, kečup, okurek, cibule, banán, čaj (A 1,3,7)

II. Večeře:

sladký loupák, kakao (1,3,6,7)

 

 

Čtvrtek 29.2.

 

Snídaně:

houska, máslo, plátkový sýr, rajče, čaj (A 1,7)

Přesnídávka:

chléb toustový, pomazánka tuňáková, paprika, čaj A 1,4,7)

Polévka:

gulášová (A 1,7,9)

Hlavní jídlo I:

žemlovka s tvarohem a jablky, ovoce, kakao, voda s citronem (A 1,3,7)

Hlavní jídlo II:

halušky se zelím a uzeným masem, šťáva (A 1,7)

Svačina:

kostka, máslo, zelenina, čaj (A 1,7)

Večeře:

zapékané těstoviny s vepřovým masem, okurek, čaj (A 1,3,7)

II. Večeře:

hruška, mandarinka, čaj (A 1,7)

 

 

Pátek 1.3.

 

Snídaně:

chléb kmínový, pomazánka škvarková, zelenina, čaj (A 1,3,7)

Přesnídávka:

rohlík, jogurt, mléko (A 1,7)

Polévka:

drožďová (A 1,3,7,9)

Hlavní jídlo:

kapustový závitek, bramborová kaše, přízdoba, šťáva (A 1,3,7,9)

Na cestu:

balíček, ovoce, fruko (A 1,7)

 

Změna jídelníčku je vyhrazena

 

Monika Vránová

vedoucí ŠJ

Jídelní lístek

19.2. - 23.2.2024                  Lyžařský kurs žáků školy

Pondělí 19.2.

 

Snídaně:

rohlík, pomazánkové máslo, zeleninový talíř, čaj (A 1,7) 

Přesnídávka:

croissant, čaj (A 1,7)

Polévka:

masový krém (A 1,7)

Hlavní jídlo I:

čočka na kyselo s cibulkou, chléb, vejce, okurek, ovoce, šťáva (A 1,3,7)

Hlavní jídlo II:

 

Svačina:

rohlík, sýr, ředkev, mléko (A 1,7)

Večeře:

vepřové rizoto, okurek, ovocný čaj (A 1,7)

II. Večeře:

ovoce, čaj (A 1,7)

 

 

Úterý 20.2.

 

Snídaně:

chléb, míchaná vejce, rajče, okurek, paprika, čaj (A 1,3,7)

Přesnídávka:

rohlík, pomazánka sýrová, rajče, polníček, čaj (A 1,7)

Polévka:

drůbeží vývar s těstovinou (A 1,7,9)

Hlavní jídlo I:

hovězí guláš, houskový knedlík, čaj (A 1,3,7,9)

Hlavní jídlo II:

 

Svačina:

banán, mléko (A 1,7)

Večeře:

obložená kuřecí bulka, čaj (A 1,7)

II. Večeře:

loupák, mléko (A 1,7)

 

 

Středa 21.2.

 

Snídaně:

rohlík, pomazánka sardinková, rajče, čaj (A 1,4,7)

Přesnídávka:

bulka, máslo, plátkový sýr, kakao (A 1,6,7)

Polévka:

fazolová (A 1,7,9)

Hlavní jídlo I:

pečené kuře, vařený brambor, kompot, šťáva (A 1,7)

Hlavní jídlo II:

 

Svačina:

jogurt, čaj (A 1,7)

Večeře:

chléb selský, sekaná pečeně, hořčice, zelenina, čaj (A 1,3,7)

II. Večeře:

rohlík, máslo, porcovaný med, čaj (A 1,7)

 

 

Čtvrtek 22.2.

 

Snídaně:

raženka, pomazánka paštiková, zelenina, čaj (A 1,7)

Přesnídávka:

croissant, granko (A 1,3,6,7)

Polévka:

zeleninová (A 1,7,9)

Hlavní jídlo I:

vepřové na žampionech, dušená rýže, salát, šťáva (A 1,7)

Hlavní jídlo II:

 

Svačina:

ovocná přesnídávka, čaj (A 1,7)

Večeře:

obložená bageta (bageta, rama, salám, zelenina), čaj (A 1,7)

II. Večeře:

ovocný jogurt, čaj (A 1,7)

 

 

Pátek 23.2.

 

Snídaně:

rohlík, máslo, med, marmeláda, caro nápoj (A 1,7)

Přesnídávka:

koláček, čaj (A 1,3,7)

Polévka:

z vaječné jíšky (A 1,3,7,9)

Hlavní jídlo:

špagety po italsku, sýr, ovoce, šťáva (A 1,7)

Na cestu:

balíček, fruko, ovoce (A 1,7)