Školní jídelna připravuje stravu pro žáky a zaměstnance školy, žáky a zaměstnance ZŠ a MŠ Křenovice a v rámci doplňkové činnosti i pro cizí strávníky.

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10, je uveden zde:

Seznam alergenů.pdf (PDF 859.12 kB)

 

Způsob označení alergenů - (A 1,3) - alergen č. 1 a 3

Jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou a má pouze funkci informační jako každý výrobce potravin a pokrmů. Není možné se při výrobě velkého počtu jídel věnovat strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě. Tuto skutečnost si musí každý strávník uhlídat sám.

 

Pokyny pro výběr ze dvou jídel:

 

 

Jídelní lístek

10.2. - 14.2.2025               

Pondělí 10.2.

 

Snídaně:

koláček, granko, ovocný talíř (A 1,3,6,7)

Přesnídávka:

chléb lámankový, pomazánka tuňáková, okurek, polníček, čaj (A 1,4,7)

Polévka:

krupicová s vejcem (A 1,3,7,9)

Hlavní jídlo I:

špagety po italsku, čaj brusinkový s citronem, ovoce, voda (A 1,7)

Hlavní jídlo II:

vepřové ražničí, vařený brambor, tatarka, přízdoba, čaj, voda (A 1,7)

Svačina:

zapečený toust se šunkou, zeleninový talíř, čaj (A 1,7)

Večeře:

vepřové výpečky, dušený špenát, houskový knedlík, čaj (A 1,3,7)

II. Večeře:

meruňková přesnídávka, čaj (A 1,7)

 

 

Úterý 11.2.

 

Snídaně:

chléb kmínový, pomazánka škvarková, rajče, paprika, čaj (A 1,3,7,10)

Přesnídávka:

veka, rozhuda, ovoce, mléko (A 1,7)

Polévka:

fazolová (A 1,7,9)

Hlavní jídlo I:

okouník červený na česneku (ryba), bramborová kaše, jablkový kompot, voda (A 1,4,7)

Hlavní jídlo II:

halušky se zelím a uzeným masem, čaj, voda (A 1)

Svačina:

raženka, máslo, plátkový sýr, ledový salát, rukola, čaj (A 1,7)

Večeře:

pečené kuřecí paličky, jasmínová rýže, okurek, čaj (A 1,7)

II. Večeře:

ochucené kefírové mléko, makovka (A 1,3,7)

 

 

Středa 12.2.

 

Snídaně:

rohlík, máslo, porcovaný med, marmeláda, granko, ovoce (A 1,6,7)

Přesnídávka:

chléb žitný, pomazánka celerová, zelenina, čaj (A 1,7,9)

Polévka:

ragů s bramborem (A 1,7,9)

Hlavní jídlo I:

zeleninový bulgur se sýrem, salát z červené řepy, čaj šípkový s medem, voda (A 1,7,9)

Hlavní jídlo II:

hovězí guláš, chléb, čaj, ovoce, voda (A 1,7)

Svačina:

dalamánek, pomazánkové máslo, kedluben, mléko (A 1,7)

Večeře:

americká vepřová kotleta, opékaný brambor, dip, přízdoba, čaj (A 1,7,10)

II. Večeře:

chléb, máslo, vařené vejce, rajče, paprika, mléko (A 1,3,7)

 

 

Čtvrtek 13.2.

 

Snídaně:

corn flakes, mléko, ovocný talíř (A 1,7)

Přesnídávka:

rohlík, pomazánka vajíčková, polníček, okurek, čaj (A 1,3,7)

Polévka:

vývar s těstovinou a játrovou rýží (A 1,3,7,9)

Hlavní jídlo I:

svíčková na smetaně, houskový knedlík, čaj mátový, voda (A 1,3,7,10)

Hlavní jídlo II:

čočkový salát s vejci, čaj, voda (A 1,3,7)

Svačina:

chléb kmínový, sádlo, pórek, ovoce, čaj (A 1,7)

Večeře:

obložená bageta ( máslo, šunka, sýr, okurek, polníček, paprika), čaj (A 1,7)

II. Večeře:

zeleninový talíř (ledový salát, rajče, mrkev, kedluben, kukuřice) (A 1,7)

 

 

Pátek 14.2.

 

Snídaně:

chléb, pomazánka paštiková, paprika, okurek, čaj (A 1,7)

Přesnídávka:

vanilkový pudink s piškoty a ovoce, čaj (A 1,7)

Polévka:

pórková s chlebem (A 1,7)

Hlavní jídlo:

vepřová kotleta pečená, dušená mrkev, vařený brambor, čaj, voda (A 1,7)

Na cestu:

plundrová špička, jogurt, fruko, banán, jablko (A 1,7)

 

Změna jídelníčku je vyhrazena

 

Monika Vránová

vedoucí ŠJ

Jídelní lístek

17.2. - 21.2.2025                 

Pondělí 17.2.

 Týdenní jarní prázdniny

Snídaně:

 

Přesnídávka:

corn flakes, mléko, mandarinka, jablko (A 1,7)

Polévka:

brokolicová (A 1,7)

Hlavní jídlo I:

bakoňská kotleta, tarhoňa, čaj horské byliny s citronem a medem, voda (A 1,7,9)

Hlavní jídlo II:

 

Svačina:

chléb kmínový, pomazánkové máslo, kedluben, polníček, čaj (A 1,7)

Večeře:

 

II. Večeře:

 

 

 

Úterý 18.2.

 

Snídaně:

 

Přesnídávka:

domácí pribináček, špaldové piškoty, hrozny, čaj (A 1,7)

Polévka:

vydatná rybí se zeleninou (A 1,4,7,9)

Hlavní jídlo I:

pečené kuře, vařený brambor, salát z čínského zelí a kukuřice, čaj ovocný, voda (A 1,7)

Hlavní jídlo II:  

Svačina:

veka, máslo, šunka, ledový salát, okurek, rajče, mléko (A 1,7)

Večeře:

 

II. Večeře:

 

 

 

Středa 19.2.

 

Snídaně:

 

Přesnídávka:

rohlík, pomazánka tvarohová, rajče, polníček, mléko (A 1,7)

Polévka:

vývar s těstovinou (A 1,7,9)

Hlavní jídlo I:

vařené maso, koprová omáčka, vícezrnný knedlík, čaj šípkový, voda (A 1,3,7)

Hlavní jídlo II:

 

Svačina:

bílé zelí, mrkev, okurek, rajče, paprika, čaj (A 1)

Večeře:

 

II. Večeře:

 

 

 

Čtvrtek 20.2.

 

Snídaně:

 

Přesnídávka:

domácí citronová bábovka, kakao, jablko, hruška (A 1,3,6,7)

Polévka:

rajská s kapáním (A 1,3,7,9)

Hlavní jídlo I:

sekaná pečeně, bramborová kaše, zeleninová obloha, čaj, voda (A 1,3,7)

Hlavní jídlo II:

 

Svačina:

raženka, žervé, zeleninový talíř, čaj (A 1,7)

Večeře:

 

II. Večeře:

 

 

 

Pátek 21.2.

 

Snídaně:

 

Přesnídávka:

chléb kmínový, pomazánka rybičková, pažitka, okurek, čaj (A 1,4,7)

Polévka:

hrachová s houskou (A 1,7,9)

Hlavní jídlo:

tvarohové šulánky s ovocným rozvarem, mléko, voda (A 1,3,7)

Svačina:

rohlík, sýrová pěna, rajče, paprika, mléko (A 1,7)