Učební plán oboru
Učební plán oboru vzdělání 29-51-E/02 Potravinářské práce (Pekař) je k dispozici zde ... Učební plán PK.pdf
Odborné kompetence absolventa oboru vzdělání 29-51-E/02:
- provádět kvantitativní i kvalitativní přejímku surovin, pomocných látek, polotovarů a hotových výrobků;
- orientovat se v jednotlivých druzích surovin, polotovarů a hotových výrobků, při skladování zohlednit jejich vlastnosti, kvalitu a trvanlivost a skladovat je podle stanovených zásad
- vést jednoduché záznamy ve skladové evidenci.
- vybrat vhodné suroviny a pomocné látky pro daný technologický postup;
- připravovat, upravovat a zpracovávat suroviny podle technologického postupu ručně nebo strojově na vybrané polotovary a výrobky;
- dodržovat technologický postup a technologickou kázeň;
- prokazovat manuální zručnost při ručním způsobu zpracování a úpravě surovin;
- obsluhovat potravinářské stroje a zařízení při přípravě, úpravě a zpracování surovin a polotovarů a při manipulaci s hotovými výrobky; provádět jejich čištění a běžnou údržbu;
- provádět senzorické hodnocení kvality surovin a hotových potravinářských výrobků;
- balit, označovat, skladovat a expedovat hotové výrobky.