Učební plán oboru
Učební plán oboru vzdělání 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby (Kuchař) je k dispozici zde ... Učební plán KP.pdf
Odborné kompetence absolventa oboru vzdělání 65-51-E/01
- dodržování osobní hygieny a hygieny práce v průběhu pracovních činností;
- provádění úklidu a čistění zařízení a prostor pro výrobu pokrmů a dodržování sanitačního řádu;
- skladování surovin a nápojů v souladu s požadavky na jejich uskladnění a na hygienu;
- provádění úklidu a čistění skladovacích prostor;
- pomoc při přípravě pokrmů;
- příprava teplých pokrmů a příloh;
- příprava vybraných studených pokrmů;
- příprava teplých nápojů;
- čištění, údržba a zabezpečení inventář po jeho použití;
- dodržování posloupnosti prací a časového harmonogramu;
- udržování a zabezpečování použitého inventáře;
- používání a udržování technických a technologických zařízení v gastronomickém provozu;
- vykonávání drobné údržby inventáře a zařízení;